My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, October 27, 2009

Mummy_Ayu Giveaway @ 1st Birthday Moment

Salam All,

Hari ni seperti biasa mama 'mystery shopping' ke blog2 kengkawan... jadi terjumpe plak contest yg dianjurkan oleh Mummy_Ayu nih... Macam best je.. tgk tarikh pun masih lagi sempat untuk menguji nasib. Date line adalah pada 10 Nov 2009. Contest ini di anjurkan oleh Mummy_Ayu bersempena her little princess yg akn celebrate her 1st birthday.

so...come & join this! Jgn lupa klik link/banner di bawah utk terussss..... ke contest!

seperti biasa syarat-syarat penyertaan:-

1. Jadi follower Mummy Ayu & add Mummy Ayu dalam bloglist - SUDAH

2. Tepek banner contest nie kan side bar ... - SUDAH

3. Lagi bagus kalu buat sticky mode entry..senang nak jengah nanti. - stickymode tu camno ek?

4. The most important things....tepek kan gambar waktu baby tu celebrate her/his 1st birthday.. tak kisah la kat mana, macam mana... janji nampak baby tu ngan kek.... - SUDAH

5. Terbuka kepada kanak kanak di bawah 4 tahun (so..maksudnya gambar 4 tahun yang lepas pun diterima...) - LAYAK

6. Masukkan nama penuh kanak kanak, tarikh lahir plus cita la cikit cikit pasal her/his 1st bithday celebration tu... - DIBAWAH

6. Tarikh contest nie...dari la nie (sekarang) until princess nya birthday 10 November 2009 - SUDAH

7. Hadiah biarla rahsia but satu je leh kasi tau bestest friend dah agree nak jadi one of the penaja
so..satu lagi syarat tambahan..kena link ngan blog Notti Netti & of coz link jugak ngan blog Mummy Ayu (tak de link direject) - SUDAH

8. Tinggalkan link entry kenkawan kat komen box nie.. - SUDAH

9. Pemenang akan dipilih oleh para juri Mummy Ayu (no undi undi...) ok! - ADIL GITEW!

Ini adalah gambar utk dipertandingkan....

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Nama Penuh : Puteri Zara Sofea Bt Muhamad Rizal
D.O.B : 09/03/2009
Memori 1st Zara's Birthday :
Gambar di atas adalah gambar 1st beday Zara. Tema yg dipilih adalah 'Enchanted Tales'. Asal perancangan nk celebrate kat mcd @ kfc... tp papa Zara tak setuju memandangkan Zara time tu baru 1 thn & masih blum reti nk 'enjoy'... kalo ada game pun dia bukan leh turut serta. Berbalik kpd motif asal, we ol nk raikan besday girl. So, memandangkan akan berlaku sedikit pembaziran & ketidakpuasan hati (***papa zara kata zara tak puas hati sbb tak reti nk join 'party' ... ekeke.. mcm le zara pndai ngomels... ekeke) so mama decide celebrate kat umah ajer... jd, jemputan pun jd kurang sbb umh apartment.. nk jemput ramai2 kang ada je yg duk luar.. so, we ol jemput yg terdekat je.. Maybe her 2nd bday we ol akan wat kat luar... baru best sikit..insyaAllah..
Act ada citer lucu masa 1st besday Zara nih... sebelum majlis start, Zara nampak ok & ligat semacam je.. tapi bila majlis dah bermula, dari bacaan doa selamat, nyanyian besday & sehinggalah ke acara potong kek, Zara senyap je... dia tak byk ragam.. nangis tak... senyum tak.. muka dia blurrr & cenggitu jer (****tgk la gambar atas tu)... nk kata marah tak...bila suap kek, dia tak mau.... mama & papa rasa pelik.. yer lah.. kalo ikutkan Zara ni suap ape pun sume nyer di ngap!... tp lain benor kali nih.. pegang dahi, tak demam pun.... dlm tgh kecoh2 tu, tetamu pun makin ramai.... akhirnya papa dpt kesan punca zara jd cenggitu...
Rupa2nya masa tgh nyanyi lagu besday, Zara tgh 'poo poo'..... adeiihhh... cemane mama & papa leh tak prasan & bau... patutlah senyap jer... mgkn dek kerana keterujaan mama & papa celebrate besday Zara kut... smpi terlupa beday girl tgh bikin 'kueh'... mama cepat2 basuh... kecoh la sekejap beday girl 'spoil'kan majlis... seb bek kat umah... kalo kat luar???....tapi sungguh, kenangan ni mama akan ingat sampai bila2... Zara bikin 'kueh' masa tgh nyanyi lagu besday.....ank mama... ank mama....
p/s: gambar atas tu, time ni tak basuh lagi montot dia.. we ols tak tau lagi.. ekekek..
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ini pula adalah 1st birthday cake Zara. Gambar cinderella yg menepati salah satu enchanted tales...Siap ada nama lagi... Tempah kat secret recipe alamanda... perisa coklat...Actually besday Zara & papa Zara beza 2 hari je.. tp mama satukan sekali.. jimat sikit!. Kek di atas adalah design mama sendri... mama yg create & submit pada manager secret recipe.. bagi gambar by hand & suh print cantik2..biasala kan.. mana2 ibu mesti nk yg terbaik utk ank mereka spt ibu2 diluar sana... asalkn impian tertunai udah le.. itupun dah cukup puas hti...kan.. kan.. kan...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Kami di sini mendokan supanya penganjur dpt celebrate besday princess dgn sempurna pada 10 Nov nanti... Gud Luck Ya!

6 comments:

Papa @ Mama Zara Sofea said...

kekekekeke.. kueh...

mummy_ayu said...

salam kenal..tq coz join my contest! dah check dah..semua OK LULUS...so..good luck.by the way u are my 100 follower so mail me ur address, ada something for u but letak tajuk email tu "Mummy_Ayu 100 follower" so..nanti I kasi u something...congrats! nie memang dah niat dah. ok!

mummy_ayu said...

my email add lupa plak idayualwi@yahoo.com....ok!

Papa @ Mama Zara Sofea said...

mummy_ayu --> uiks.. dah cek.. tenkiu ek..bestnyer dpt tau 100 follower...

ok...saya dah email add saya...

tenkiu!

Sue chopsuey said...

Ish memang nampak la papa & mama dia punya sayang kat anak dara sorang ni.. Kalo aku malas nak cari gambo, tunjuk je yang kat dalam pamplet SR tu.. Three thumbs up!

Papa @ Mama Zara Sofea said...

sue--> ekeke.. sorang je sue.. kalo sorang sorang (atau 11) lain plak citernyer... ekeke.