My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, October 7, 2009

KEJADIAN SEMALAM.

Salam,

Sbnrnya takde pepun yg berlaku... Tapi saje nk kongsi gelagat Zara yg mama rasa kelakar di hati mama... daripada nk marah terus jadi tak marah... Masa mama & papa tgh makan, we ol perhatikan gelagat dia dari jauh... Zara kalo makan, mmg suke kacau & nk mkn sndri... jadi we ol bentang suat kabar (kalo kotor leh buang terus), bg sebiji mangkuk & sudu (isi nasi putih) & cawan air.... mula2 ok jer... we ol pun mkn dgn lahapnyer... pehtu mama terperasan Zara telah melakukan 1 kesalahan yg bisa membuatkan mama menjerit... tau dia wat apa???? ha... tgk gmbr bawah nih....cepat2 suh papa amik kamera, snap gelagat dia...

Penuh 1 kepala mangkuk tu... tgh wat pe tu???... takkan jilat nasi kut...

Aik... sampai dah tertungkup dah mangkuk tu atas kepala...



Dia buat topi plak dah mangkuk tu...***time ni mama mmg rasa nk menjerit dah..

Pehtu bleh plak dia ketawa tanpa rasa bersalah... mama dari nk marah terus ikut ketawa.

Akibat daripada perbuatannya itu, ada la nasi berterabur atas rambut dia (tgk arrow merah tu)...Mama plak duk garu kepala sndri duk pk, nk mandikan ke? dah malam nih.... papa amik sikat & buang nasi atas rambut Zara... Nasib bek sikit je.. kalo nasi tu berkuah kari ke... nasib ko la Zara weiii...

Tak cukup dgn itu, dia sambung lagi aktiviti dia... yeeeaahhh!!! menuang air dari botol ke dlm cawan... sebabnyer??? air habis, tp papa tak refill... jd dia amik inisiatif, tuang air dari botol air dia....dan..............................
.............
.............


Minum juga tanpa rasa bersalah... Tekak mama rasa loya je tgk Zara wat camtuh...

Ini plak aktiviti dia di hujung minggu.... Menunggang Bebear.....Yihhhaaaa....

Korang tak tgk betapa GANAS nyer Zara menunggang bebear tersebut... mama risau gler...

itu mula la, mencari telinga bebear utk di picit.... tinga bear tu ada button yg leh kuarkan 4 jenis bunyi iaitu :
1) bunyi budak menangis
2) say 'Mama..mama'
3) say 'Papa....papa'
4) bunyi ape ntah - tp Zara akan angguk kepala kalo dgn bunyi nih.

Sekian, utk paparan kali ini.... Zara bersama Bebear nyer...dah ada 3 ekor bear... JIJI (bear jantan), JAJA (bear betina) & JUJU (baru nk bg nama utk rider bear Zara tu) hahah...
Adiosss....

9 comments:

aLoNg@Na said...

lucu nengok gelagat anak dara sorang ni....

nsib la nasi kosong,klu ada kuah singgang ker mau mndi singgang la nak oi...

yus tau kn 'singgang' tu masak per?..klu xtau tyer rizal..org phg msti tau punyerr....hehe

yus pn dh tau kot...ekkekkeke

HudaBanny said...

hahahaha gelak aku tgk zara....nak marah dia ketawa...hahahhahaha

Papa @ Mama Zara Sofea said...

Na--> awat tak tau plak... itu masakan org sakit tu... ekekek...

Ude --> itu lah.. ketawa penawar duka...

FiZaSyAmImAn 190200 said...

kat mana erk jual mainan beartu...teringin nak beli untuk anak saya

Papa @ Mama Zara Sofea said...

Fiza --> beli kat mydear warehouse kat puchong.. dpt le murah sikit..

ni website dia, http://www.mydear.com.my
(tp lam website dia tak byk gmbr)

kalo nk beli, better awk g gudang dia terus. Tak pun tepon diorg tanya bile ada 'warehouse sale'. Kalo tgh sale, mmg reger runtuh giler...

nard said...

hahaha..klakar sgt...
klu ade dpn mata ni...
dah berdekah2 ketawa...
besh kan tgk gelagat anak2...

Papa @ Mama Zara Sofea said...

nard--> itu la pasal awak.. byk benda yg kiter rasa nk marah.. tp bila dia ketawa, kita pun ikut ketawa...

budak2.. mgkn dia ingat LAWAK kut...hahaha

aja_biee said...

tergelak aku tgk gelagat si zara.. aku pon kadang2 mcm ko, geram tp tak sampai ati nak mara.. hihihi.......

Papa @ Mama Zara Sofea said...

aja --> aku sudah beli itu rotan!... tp aku slalu bantai papa dia je.. zara aku gertak jer... ekekek..