My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, August 29, 2008

Genting Highlands - 1st day




26/08/2008- hari pertama kitaorg sampai... cek in kul 3.00 ptg di 1st world hotel... seb bek papa guna kad kt... kalo walk-in jenuh beratur.... ramai jugak org dtg sini.... pemandangan yg cukup indah dri bilik kami... msa sampai tu, kabus tebal.. baru lepas hujan.. so nk amik gmbr pun berkabus jek... mama tunggu kejap... then shot dr blkg papa... time tu kabus da kurang... nmpk la bukit-bukau, gunung-ganang... indah sungguh... then solat Zuhur dan Asar.... betapa besar ciptaan Tuhan... rasa sebak la pulak.... kemudian, mama & papa kerjakan Zara... golek2 dgn dia... ini kali pertama dia jejak kaki di hotel... dulu hotel hospital jek... ekekek



Petang lam kul 6.00 mcm tu, kitaorg bwa Zara jalan-jalan tgk pemandangan sekitar hotel... dekat je dgn theme park...bwa g indoor dulu lah.... 27/8 nnt baru kita naik betul2... zara kelihatan agak teruja dengan bunyi yg bising dan lampu berwarna-warni disekeliling.... kalo kat umah sunyi jek... kat sini, mak aih..... cakap pun kena jerit2... outdoor kitaorg jenguk dr luar sebab kabus tebal... sian Zara, takut dia kesejukan dan keletihan pulak... Berat plak tu dukung dia... Mama suh papa bawa stroller tp papa tak nak.... hurm.. nek muscle da mama nih...


Belakang papa tu 1st world hotel... colourful betul... kelihatan Zara kepat jari... Zara ni suke sgt hisap jari telunjuk.... kadang2 satu penumbuk nak masuk.... mcm la muat sgt mulut tu.... jgn nak... nnt luas mulut tu.... hisyh.... yg tengah2 pulak, mama kat lobi hotel... suke tgk lampu byk2 kat blkg tu.... rasa mcm kat luar negara pulak... ekekek... lastly gmbr terakhir tu, mama julang Zara tinggi2.... jom Zara, kita balik n tido.... esok mulakan misi... serang!!!!!!!!

26/08/2008 - BESDAY MAMA ZARA




Alhamdulillah... da suku abad da rupanya umur Mama... Tp mama rasa mcm mkn muda jek... ekeke... Mama nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga buat suami tercinta Papa Rizal dan baby comel mama, Zara Sofea kerana wish besday to mama... Dah lama mama tunggu saat mcm nih... Celebrate besday dgn org tersyg... Akhirnya impian mama terkabul jua... Dalam byk2 benda yg mama dpt tu, mama plg suke gmbr yg papa lukis pd kad besday tu... So sweet.... Mama dapat 5 kuntum mawar merah (5 X 5 = 25) ... kata papa la... ada bear kiut atas tu.... dpt sepotong kek.... bleh pulak tulis atas tu.. seb bek papa tak beli kek 1kg tu.... kalo tak, tak habis.... jgn marah papa.... pepun mama suke sgt pemberian tu.... dan yg plg best sekali papa bwa mama bercuti ke genting highlands..... wow.. chek it out! di atas sanaaa!!!!!!!!!

Monday, August 25, 2008

Zara Demam.

24/08/2008 -Mid Valley, Metrojaya.... Papa da janji nak belikan Zara sweater.... Sian Zara, time ni badan dia kurang sihat.... tapi mama heret jugak bawa g mid valley.... sudahnyer Zara nak berdukung je dgn mama... tp takpe la... bukan selalu Zara manja2 mcm tu kan.... bila mama rasa tgn ni da naik muscle, mama letak la stroller.... ekekke... sesekali kelihatan muka dia yg marah mcm gmbr atas tu.... mgkn mrh sbb mama kacau tido dia... yerlah... org da la tak sihat... mama usik2 plak headband dia tu... bak kata papa "penampilan kena jaga".... hisyh! papa perli mama.... hurmm....kesudahannyer Zara demam sbb kesejukan.. papa letak 'bye-bye fever' tu... And lastly papa beli jugak sweater pertama Zara... Cumel... especially kat tgn dia tu... berketak2 mcm tgn Zara... ekekeke....

Imunisasi 5 bulan.






20/8/2008 Zara dapatkan imunisasi utk 5 bulan di Hospt Annur... Dah lari sikit dari jadual... Harap semuanya OK... Masa ni Zara tak demam. Cuma batuk dan selesema tak sembuh lagi... Jadi kalo tgk betul2 gmbr 1st, mmg nmpk hingus meleleh... Sian anak mama... Gambar ke 2 pulak, dia lepak2 dulu atas katil.... mama tak tengok...sebab mama tak sampai hati...Papa je tengok ek... Gambar ke 3 pulak, kena cucuk belah kiri.... Nangis manja je.... Then, kena lagi sebelah kanan.... Nyettt... pun nangis manja... peh tu gelak sakan... Habis barang doktor dia sepahkan....


22/08/2008 -Penang Village, Alamanda.... Kitaorg hantar Zara ke umh Tok Cik dia di KL.. Minta tolong jagakan sebab hari sabtu mama kena kerja... Pejbt keselamatan wat downtime pulak... nak psg mender ntah.. jd mama kena standby jaga bilik server.... Kang tak kerja pulak budak-budak soc tu... Malam tu, mama ajak papa dating... ekekek... da lama tak dating nih... tp papa mcm jual mahal le pulak... mama belanja mlm tu... sedap betul Nyonya Pandan Chicken tu... ermm... yummy!!.... And lastly.... nak ucapkan terima kasih bebayk kat mama sendiri sebabnyer mama tak pernah beli apa-apa benda utk diri sendiri... Dan utk pertama kalinya, mama hadiahkan utk diri sndri anklet.... tak de sape nk belikan.... ekekek...

Friday, August 22, 2008

Aksi Meniarap.

video

Ini cubaan pertama Zara nak meniarap. So klakar....

video

Ini pulak, Zara hampir putus asa disebabkan kepenatan...

video

Akhirnya berjaya juga meniarap. Congratulations Honey!



Hari ni mama Zara pulak nk tulis blog.. Tak pernah godeh pun... Saje tengok pa load gmbr tak best!.. Jgan marah ye cik abe sayang... Gambar pakai gaun ijau + kuning (hidup Kedah!!!! ekekeke) tu masa Zara g kenduri kawen umah cousin mama kat Sg Merab.. 2 beradik yg kawen. Alhamdulillah tak merengek pun. Cuma dia agak kepanasan msa nk balik. Sebab??? Pengantin bergmbr tgh panas.. Zara mana tahan bwh panas...Habis dia tarik headband... So klakar... Gambar yg gaun pink tu pulak masa g Alor Setar. G kenduri kawan papa, Uncle Adi & aunty Esni serta kenduri FRAU (papa kata cikgu German dia)... Masa pakai gaun ni, Zara menjadi pujaan ramai... Byk mata yg tertumpu pd dia... Bukan pengantin yg diserbu, tetpi Zara. Sungguh glemer Zara time tu... Mama pun terkene tempias sebb org tanya 'Sape mama dia?'... sengih je la... Mcm anak dara... Prasan woiii... Anak da sorang.... ekekek... Time ni pun alhamdulillah... Tak meragam langsung... Mungkin sebab cuaca yg redup, rumah aunty Esni ada air-cond.. lg la best!... Muat pulak gown tu... Beli masa cukur jambul dulu... Dulu smpi kaki, skrg smpi betis.... Bleh lagi pakai..huhuhu.... Cumel anak mama.... Emmuuaahh...







Friday, August 8, 2008

08-08-08 : Zara Sofea 5 bulan







Salam semua......

8 Ogos 2008 atau 08-08-2008 atau 08-08-08
Cantik sungguh nombornya... ramai yg menunggu tarikh ini... ada yg kata tarikh keramat.. apa pun persepsi.. itu adalah hak masing2. yang penting niat hati kena betul.

08-08-08
-Genap lah umur Puteri Zara Sofea 5 Bulan. Alhamdulillah, sepanjang 5 bulan ini, kehadiran anak ini makin membuatkan kami bersyukur dengan kebesaran Allah. Proses kejadian manusia dapat kami selami bersama. Melihat sendiri pembesaran anak di depan mata, sungguh indah dan seronok sekali.

Zara Sofea sekarang makin semangat. Cuma awal bulan aritu, susut sikit, org kata sbb beralih bulan, dlm buku pon ckp mcm tu. Yang penting anak Papa & Mama sihat, cergas dan pintar. Now Zara Sofea dah leh meniarap, tgh berusaha nk merangkak.. seronok tgk dia bersemangat nk lakukan step dia membesar.

08-08-08
-Hari ini kami nak balik kampung. Balik Sungai Petani rumah Tok Wi & Nek Ma. Last balik aritu pun lps bis pantang. Lama dah tak blk jenguk2 sedara2 kat sana. Bulan lepas dah blk kampung kat Pahang jumpa Nek Wan & Nek Mail.

08-08-08
Bermula lah Sukan Olimpik.... Sukan utk semua manusia sejagat di dunia ini. Bertanding atas dasar perpaduan dan persefahaman semua bangsa. Matlamat untuk menang EMAS, gold medal. huhu... Hope Malaysia boleh dpt emas kali ini. "Malaysia Boleh..!!!"

08-08-08
-Tarikh ni, ramai lah kawan2 yg melangsungkan perkahwinan. Ramai lah akan akad nikah hari ini. Tahniah di ucapkan pada semua yang akan melangsungkan hari bahagia mereka. Semoga semua berjalan lancar dan semoga berbahagia hingga akhir hayat.. cucu.. cuit. selamanya.

08-08-08
-akan muncul pula 26 Ogos 2008.... - Happy Birthday in advance untuk Mama.... We love you.
-26 ogos 2008 - juga tarikh penting di Permatang Pauh.

Jumpa lagi...