My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, September 29, 2009

Koleksi Gambar Raya 2009

Salam sume,

Masih belum terlambat utk kami mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR DAN BATIN. Sorry beb lambat!!!... kekalutan....

Kali ni malas nk citer bab raya.. rasanya sama je kalo g memana blog pun kan... tayang baju rayer ajer... ekekek... so, tgk ajer lah gmbr bwh nih.. tahun ni mls nk amik gmbr byk2... sume tak nk jd photographer... model nk pulak.. ayoyoyo.....


Gambar pembuka. Tema we ols thn ni warna SILVER. Umh we ols tema kaler PURPLE.

Gambar ini mama jadikan desktop. Ala... gmbr masa berenti berehat kat Hentian Tapah. Raya ke 4 we ols balik dari Kedah ke Putrajaya. Petang ke Pahang pulak.. ponek den weh...

Sume dah ready nk g ke kubur. Tapi posing dlu dgn mak tersayang.

Barisan puteri-puteri Mak Noorma. Asal mama nmpk len dari yg lain? Tapi kuar dari 1 rahim ibu yg sama tau! Adakah kerana bedak ku yg tebelll???

Zara begitu asyik dengan kopek (dompet kecil) pemberian nenek Ma nyer... ada duit syiling je lam tu.. suh pandang kamera tak mau.

Tiap2 hari pun mama nak papa buat mcm nih... huhuhuhu... Mama minta ampun papa... Mama sayang papa... I LOVE YOU... hihihi..

Mama suke melentik2kan badan sebelah papa... daku berbangga mempunyai suami sepertinya. Alah korang nih... mama posing manja sikit jer.... huhuhu

Kelihatan keretapi sedang melintas di belakang papa. Zara plak sibuk nk pegang payung.. tgh panas rembang nih... truttt... truttt...

Dah melintas pun nk posing lagi... request by papa Zara..

Beraya umah Tok Cik. Kesian Tok Cik...

Nenek Ma bersama Tok Nek. Kalo Zara kena panggil Moyang... dah seratus lebih umor nyer.

Menggediks dengan kakak ku plak... we ols kalo berjumper mgg suke menggediks..

Mama dengan Mak Jang Syakila. Belah kanan sekali tu adik lelaki ku.. kacaw betui dia nih..

Seperti biasa, mama suke melentik kat papa. Tapi kali ni rasaya papa yg melentik kat mama.

cuba teka amender lah Zara ni nk buat? Dia amik paper beg & plastik merah.

Rasa2 korang lah.. amender dia nk wat nih.. masih lagi terkial2..

Owh.... galas paper beg, pehtu berjalan. kunun2 nk g shopping... bijak2... da mewarisi tabiat mama.... ekekek.... seb bek tak heret henbeg mama...

Zara melepak umh moyang....

Gambar ni membuatkan mama rasa berisi.. Actually baju ni yg membuatkan mama berisi ok.

Mama terpikir, kenapa la si Zara ni tutup muka dia mcm tu.. Korang tau kenapa?... Sebab panas & silau matahari. So, dia tutup la.. Juga mewarisi tabiat mama... adeiih...

Jeng jeng jeng... Mak & Abah ku yg tercinta. Nenek Ma & Tok Wi.

Naperlah maksu Anis ni muke mcm tepung kurma???

Baju jubah ni membuatkan mama nmpk berisi & mcm pegnen. Nape la Zara ni susah no nk senyum... Masa baby ringan je senyuman tu..

Papa posing mcm kena paksa je...

Zara dengan papa... berenti makan kat Hentian Tapah.

Ekau makan roti jo yo... ghalok benor rupe eh...

Mama ni asik amik gmbr jer....nk mkn pon tak sonang.


Saya suke makan roti jagung.

Saya suke kacaw papa saya semasa dia sedang memandu. Saya suke duduk celah sini.

Korang teka ape dia tgh buat? Jentik taik idung???? No.. no.. no... salah!!! Dia tgh wat 'PEACE'.

Raya ke 5 baru nk pakai inai... Papa la snap pic ni masa mama tgh tido... kacaw jer..

sama tak baju we ols??? sama kan....

see.... Zara tgh wat 'peace'... hahahaha...

Apekena la dua beranak di pagi raya nih? moncong je...

gambar serupa spt di atas tadik. tp yg ni sumber dari kamera kakak ku.

Zara dengan mak long nyer yg gebusss...

Sama-sama gebus....

Camno lah ekau amik gambar den nih.. senget bebonar da nih..

Mama yg len dari yg len..

Yang sulung dlu minta ampun...

Sah hidung aku turun hidung mak aku!!!

Hang ni.. siyes sikit... kasi kuaq ayaq mata weh... bleh wat lawaks plak..

Aksi aku yg gembira membuli adik lelakiku...

Aida, membodek lobih yo... itu tokey bubur tu... kipas lama sikit..hehehe..

Mak Long Zara & Pak Long Zara.
SEKIAN, UNTUK SANTAPAN KORANG... ekekekek...

4 comments:

nard said...

wah...sangat hapening arr tgk family awak....

dan sgt jubah pink tu..mmg padan.

slamat hari raya, semoga perkenalan dan persahabatn ni berpanjangan....dan jgn lupe lawat blog saya..ade shawl yg baru..

Rizal @ Kak Yus = Papa @ Mama Zara Sofea said...

nard==> saya nk burberry shawl la wak... adeih..wak dpt emel saya tak? nk sume kaler nih..

Sue chopsuey said...

seronok nye berhari raya.. nampak meriah tul.. pic ala romantik ada, pic ala lawok pun ada.. tang hidung ngan muncung tu tak tahan tul huhu..

nard said...

burberry stok x de dah..sori ekkk