My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, September 7, 2009

Hari Yg Sungguh 'HAPPY'

Salam semua,



Cuba korang bayangkan kalo mama yg pakai baju mcm model turki kat atas tu? Pehtu posing depan tasik dekat Masjid Putra... Mesti cair papa Zara tgk kan? Ekekeke...

Hari ni 'Hari Yg Sungguh HAPPY'.. Korang tahu kenape? Baju yg mama idam2kan akhirnya mama dah dapat.. sblm ni mama telan air liur je tgk baju2 yg masyukkkk tu.. Nak tau baju apa? Ala.. baju yg kat atas tu lah...Jubah seluar... Tadi masa rehat mama cabut g alamanda kejap.. Asal cter nk belikan Zara baju kat Poney Boutique... Tapi akhirnya mama tak beli pun baju kat Zara... Tapi baju len yg mama beli...baju utk mama ler... Dari thn lepas mama kata dlm hati "aku mesti dpatkan baju ni utk rya thn 2009".... Atas ehsan papa (tq papa sayang) mama dpt milki baju tersbt slps jadi member... Ala... mama beli kat Boutique Gulyn Turkuaz Alamanda ni ha!


Tingin sgt nk pakai ala2 minah arab/turki kunun... Lepas mama try baju ni (slalu pkai saiz L, tp baju saiz S yg plg ok utk mama), tetiba rasa diri plg cantik kat situ... sape lg ada kat situ? mama & papa jer lah..ekekek :p.... nampak cutting dia betul2 kena dgn body shape mama... tgn tak labuh, tak singkat... seluar pulak teramatlah selesa... baju pun tak kecik, tak longgar.. org kata mmg seswai lah.... dlm byk2 baju mama beli, inilah kali pertama mama rasa betul2 puas hati!!.. Mama tak kisah kuar duit byk... tp betul! Mama dah jatuh chenta dgn baju tu... So, tunggu apa lagi.. rembat jer la.. (baju plak tinggal sepsg je lagi) .

Ini adalah baju ke 3 mama utk raya thn ini.. Baju kurung pahang da siap... Baju batik tgn mengelembung dah tergntg lam plastik, lam lemari mama.... so, yg ke-3 ni pun akan mama gantung balik keje nnt.. tak sbr nk pkai... ekeke.. raya lmbt lgi weii... kih kih kih.... baju rasmi (baju kurung & seangkatan) dah cukup.. baju thn lepas pun masih cantik lagi sbb jarang pkai... tggl nk beli bju blouse & suar atau skirt labuh ajer... yg tu kena tunggu gaji 10 sept ni nnt... kih kih kih...

Papa plak da beli jeans & suar.. tp mgkn akan ditambh lagi.. ala.. lelaki nk berpesen mender? balik2 belang.. balik2 belang... itu ajer... tp mgkn nk belikan papa kemeja kut... ok ke papa? papa ok je kan? :p

Zara plak, disebabkan mama dia tokey baju, so thn ni mmg gown dia koleksi dari luar negara... just belikan blouse & pants ajer... yg len sume dah ada.. kasut da beli.. baju kurung da tempah.. nenek dia pun da upkan lg 2 psg baju kurung kedah... clip rmbt & cekak mama akan buatkan.. sume kaler ada utk Zara... ekeke...

Mama rasa thn ni adalah raya plg sakan buat kitorg.. tak tau la kenape.. tp dpt rasa aura thn ni agak berbeza sikit... mgkn sbb Zara da pndai cakap, pandai salam, pandai nyanyi???? mungkin juga sedara mara kemaruk gler nk tgk Zara yg da lama tak blk kampg... mungkin.. mgkn... tp rasa lain la.. rasa cam meriah sikit... Lgpun sumur hdp mama, tak pernah psg lampu lip lap dpn umah.. sabtu lepas papa beli lampu ketupat utk mama.. letak kat depan umah... wah!!!! cantiknya... rasa mcm betul2 da nk raya.... opssss..... popiah gulung mama tak siapkan lagi.. serunding da dpat... sape nk tolong gulung nih? nmpk gayanya, hjg mggu depan, mama kena duk dpr sehari suntuk... siapkan kuih popia gulung... tak sedap tak tau!!! ekekekek

Adiosss..........

8 comments:

Cahaya said...

Happynya aku bace cite ko ni yus...Nanti jgn lupa dtg umah tau ms raya..aku wat open house..hehe:-)...Nk gak tgk ko jadi gadis turki dtg umah aku..:-p

Rizal @ Kak Yus = Papa @ Mama Zara Sofea said...

==> Cahaya
InsyaAllah kyus dtg... bleh je nk tgk minah turki celup dtg beraya... ekeke... dlm hati ni rasa cam nk rembat lagi sepsg.. sebb msa beli tu dpt voucher lah.. erm... ***setan ni asik je nyucuk kyus*** syoohhh.... syoohh....

aLoNg@Na said...

raya sthn sekali yus..ada rzki leh la 'bersakan' sket..hehe..raya thn ni AURA lain kot..hehe..yela umh pn baru,sba sbi bru..rzki..rzki...

ritu na p gk butik poney tu,mmg sales kn..tp selected items je kot..na pn rembat gk sepasang jeans ngn tshirt utk danish..dpt gk snowcap utk dia..comel...xsbr nk nengok dia pkai nti...yg kelakar tu,g bli saiz 0-6 bln..blik try kt danish xmuat..so kenalah tukar saiz 6-12 bln..dok usha sepasang lg nih,cam bkenan jer...tunggu nanti mama danish nk merembat lg...

bdn cam ko,ry thn lepas leh pkai thn ni..thn ni leh pkai lak utk 2,3thn comin soon..xbesar2 kot..hehe

Rizal @ Kak Yus = Papa @ Mama Zara Sofea said...

==> Na
itu lah Na.. rezeki pun Alhamdulillah.. tu yg merasa tu. Byk org kata peh kawen tak merasa sume tu. Tp sejak yus kawen ni merasa gak la sume tu.. Alhamdulillah...

Poney mmg tgh sales.. tp tak best mcm sogo.. Sogo sales 70%.. kat alamanda sales 50% jer... brg pun tak byk..tp mmg nk rembat gak selai jeans tuk Zara.. mcm kiut je..dugaan betui di bln rmdhn ni...

Hjg mggu ni tak leh soping sbb nk g KL & wat popiah gulung... Hjg mggu dpn da nk balik kmpg.. So, kena curi2 masa la nk soping.. smlm da ngulor dgn rizal smpi kul 2.45 pm.. seb bek tak kena tangkap!

:p

aLoNg@Na said...

yus,na pn nk ngulor ngn en somi ni jap lg...heheheh..

blik kedah ke thn ni?...

kt jln TAR tu tshirt polo utk bby size ker?..na slu nengok plg kecik pn utk 2thn...6-12mnth xpnh jmper lg..

Rizal @ Kak Yus = Papa @ Mama Zara Sofea said...

Na- raya thn ni blk kedah.. raya ke 3/4 baru lek phg..

Size tak pasti la plak.. tp rasanya utk Danish ada kut.. tak pasti la.. rasa2 mcm muat sbb Danish kan bertubuh jugak bdn dia..

Sue chopsuey said...

kak yus,
raya nanti kena eyeliner tebal ala-ala minah turki baru besh... hehe..
meriahnya prep korang.. su shopping pun tak lagi.. adeh tak larat la..
malas nak cuba2 baju time perut buntat ni..
tahun ni pun su balik kampung su.. yeye..

Rizal @ Kak Yus = Papa @ Mama Zara Sofea said...

==> dah pakai baju uniform mummy ke? mesti kiut gler mummy sue nih... ekekek... best kan beraya biler ada org ke3... kyus dlu pun sepsg je masa tgh membuncit.. nk berjln mls..

eyeliner tebal2... eeeiii.... pakai blu mata pelsuu...ekekek