My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, September 15, 2009

Zara Pose Vs Berbuka Pose

Salam All,

Saje nk transfer gmbr yg da berkepuk dlm henset mama nih. Gambar bawah ni we ols berbuka di Secret Recipe pada hari Sabtu mggu lps. Tapi bukan di Alamanda tp di Presint Diplomatik kat sebelah AVON nun... Sebabnyer? semua tempat di Alamanda "fully booked" dari kul 4.00 ptg. Punyalah payah mama nk makan kenny rodges... smpi skrg tak dpt.. tp dah ckp kat papa, sebelum habis puasa ni mesti kena mkn kenny rodges gak... nak jugak.. nk jugak!!

Alhamdulillah, Zara tak wat perangai masa berbuka. maunyer tak? depan dia ajer terhidang menu Kidz Burger. Ada 4 mini burgers (yumm.. yumm.. mama & papa yg bedal) & Alphabet Fries (Zara mkn yg nih). Ada lagi tambahan keropok ubi.. habis sebakul kat dia.. mungkin agak kelaparan. 1 hari tak mkn nasi.. mama bg mkn roti jer.. sebabnyer?? papa suh diet... hahaha... kejam sungguh mama nih.. Actually Zara ni puasa nasi... still bg makan, minum & sbgainya cuma tak bgi nasi.. train awal sgt nih.. huhuhu.....kitaorg pun dpt la mkn dgn tenangnyer... sambil dia makan, dia tgk gelagat baby org kat blkg meja.. ralit ajer.. tgn kanan pegang kopok ubi, tgn kiri pegang fries. Mulut minta nasi kat mama "nakkk.. nakkk... nakk.." pandai plak makan nasi herba + kebab ayam. Tak kisah janji tak kacau mama mkn...burrpppp...

Dah habis mkan, Zara tak mau balik.. dia nk sonok agknyer duk situ... duk main cak2 dgn staff secret recipe.. terliuk lentok kepala.. asal mama nk amik gmbr dia wat muke spedo... bila tak amik, pndai plak dia posing comey... ko jgn wat gitu Zara oiii raya nnt.. kang abis gmbr studio tau!!! senyum saje... senyummm.... :)


Makan kopok ubi smbil tgk gelagat ank org... depan tu menu khas dia "Kidz Burger"..

Nyiiiii... amau... amau... skrg ni cukup anti kalo org amik gambar dia..

Mata tu... tak pandang ke depan... khusyuk sgt tgk org...


makan, makan gak.. tgk org, tgk gak.....

org pggl dia wat derk jer.....

mata Zara kelihatan tembel sikit belah kanan... hope sembuh sblm raya.. nnt tak comey... hahaha..

2 comments:

aLoNg@Na said...

cumel jer wat muke spedo gitu ek...bdn zara nk mkin bulat skang....

Rizal @ Kak Yus = Papa @ Mama Zara Sofea said...

tu yg kena puasa nasi tu...
pagi tadi dia buang tebiat sahur dgn we ols makan nasi + aym goreng kicap...berselera plak tu.. gatkan lunch ke ape.. hahaha... pehtu sambung tido..