My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, September 11, 2009

Penat! Mengah! Letih!

Salam,
Penat! Mengah! Letih!

Sungguh hari ni mama jadi mcm CARTOON. Act dari hari Rabu da mcm kartun... Baju kebaya Zara takat ni dah 3 kaler mama tukar. Mula2 pilih hijau lumut, terbesar sbb saiz 3. Tukar kaler hitam size 2, ok.. tp nmpk tak ceria sbb gelap. Lastly mama tukar kaler merah size 2, look nice.... Tp ptg ni baru nak tukar kat pasar presint 2 nun... Tadi balik jap g amik baju Zara sbb pg tadi tak budget ada kaler merah (sblm balik tu mama g amik temphan baju raya di pasar presint 8)...

Act, jualan kt bwh opis mama ni start hari Rabu.. hari Rabu beli tali langsir warna-warni, roti, fridge magnet (tgh gler kumpul natang nih), kebaya Zara kaler ijau, baju t-set Elmo utk maksu Zara & butang baju melayu papa. Hari Khamis beli, kuih chocolate oat, kuah rojak (kuah dia terbukti sedap!!!), kepek ubi pedas kering & tukar kebaya Zara ke itam...Hari ni Jumaat, beli baju kurung pahang utk MIL (hubby kirim), kuih 'caterpillar', pin tudung (7 pcs rm10 ajer.. murah!!!) & tukar baju Zara ke merah. Cukup lah setakat hari ini....ptg kang nk g bazar. Papa kem nasi aym berempah...

Smlm, we ols berbuka di Alamanda... tapi bukan tempat special (sume habis dibooking.. sabor jer lah)... jadi we ol berbuka 'crispy popiah' di level 2 kat bulatan atas kusi rehat.. sonok gak sekali skala mkn berebut mcm tu... maunyer tidak.. Zara sibuk gak nk mkn popiah tu... chopstik ada sepsg jer.. dia pun sibuk... mama plak tgh kelaparan.. belasah jerlah dgn 2 jari ni...peh makn, solat mgrb then ajak papa soping & beli kulit popiah... nk buat popiah gulung... pada hari tersbut, mama dpt la 1 mender baru... mcm kat bawah nih!..

benda apa kt dalam??? biarlah rahsia... yg penting ia mampu dimiliki oleh semua.... tambh plak tgh offer.. bila lagi nk manjakan diri? rembat....jgn tak rembat....dpt paper beg besor.. rasanya Zara pun muat msuk lam tu...tp syg nk guna sbb nmpk elegan... taruh simpan.. hahaha.... :))
kalo korang perasan, tali colourful kt blkg tu la mama beli buat tirai kat dapur.. puas hati org tak nmpk mama comot di dapur... ekeke...
ok... sambung cerita decoupage nnt yer....mama nk g bazar rmdhn...
Salam kengkawan.....

4 comments:

aja_biee said...

wah kak yus beli handbeg raya ey?? hi hi hi....

nard said...

wah soping sakan nmpk...hehe....
penat2 pun puas hati..huhuhu
slamat hari raya aidilfitri..

aLoNg@Na said...

penat yg berbaloi ni..sakan mama zara...
wah,enbeg bru ek...ritu na bli ksut brand tu,mmg ngh sale gk time tu...murah gilos....
skang ni dok cari songkok lak utk dak danish tu..mcm xder jer,alamt berkopiah jela kot..tu pun klu smpt siapnyer..hehe...

Rizal @ Kak Yus = Papa @ Mama Zara Sofea said...

aja - ni kalo kakyus wat kuiz ni sume dpt 0/10.. hahahaha mana ada.. salah.. salah...:p

nard - thn ni rasanya sakan sikit.. ada budget lebih.. Alhamdulillah.

Na - sume teka handbag... hahaha.. nk tau ape jwpannyer tunggu gambar hari raya nnt... akan ku tayangkan jua... :p