My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, August 27, 2009

-Kisah Semalam-

Salam semua...

Semalam tarikh 26 Ogos 2009 (Selasa) adlh merupakan hari plg TENANG bgi mama.. manenyer tidak.. smbt besday di bulan mulia bulan rmadhan....Sehari suntuk papa asyik tanya mama nk mkn luar kat mana..Mama plak mls la nk lyn papa sebb smlm mama bz sgt... ni pun report lawatan tak siap lagi... huhuhu... esok plak kena present utk sesi knowledge sharing.. mama pilih tajuk "10 peringatan ketika meninggalkan rumah di musim cuti"... Harap sumenya OK dan tak gugup/ gagap....Almaklumlah lepas grad mana ada mama wat presentation dah...

Ptg smlm peh mama smpi opis tgk2 atas meja ada kek.. wow.. best nih... hahaha... mama je bleh mkn (aku raya awl ok)....so, terus mama buka kotak kek.. ermm... yummmyyy.. nmpk sggh menyelerakan....tunggu apalagi.. sblm gi makan2 kat yankies hut, mama posing dpn kek dlu la.. bila lagi nk POYO mcm ni kan... hahahah..

Ini suami terrrr CHENTA ku... dia yg sediakan sume nih.. aku posing ajer... Zara tgh tido... Terima Kasih yer papa.... I LOVE YOU ( aku tersipu-sipu malu.... wekkkk... :p)


Ini plak masa tgh posing bagai dpn kek.. GALOK sgt nk tiup lilin... ahahaha... bila lagi nk merasa kan.. kali ni celebrate dgn hubby ajer.. so boleh nk berBAGAI2 (merepek2 lah)... kih kih kih...pehtu tiup potong... then terus ngap! (harap maklum... mama da btau di perenggan pertma tadi ok)....ngkorang tgk ajer.... ada lagi lam peti.. kalo nk, dtg le peh berbuka nnt... amik sorang sepotong...tp bergntg pada stok yg ada... hahahaha....rasanya da tggl separuh...

Ini plak peh acara tiup & ptg kek tu we ols g makan kat yankies hut.... wat pengetahuan korang Zara ni sgt lah manja dgn papa dia.. kalo dah duk riba papa dia, jgn harap nk bgn balik... mama duk dekat dgn papa pun dia marah... jerit2 & nangis... yer lah nk oii... "papa zara tu milik Zara sorang ajer"... kata ku dgn cebik muke majuk... ekekeke...

Ini plak dgn mama... mama tgh kelaparan... buh Zara sebelah.. bior dia makan french fries dia tu sensorang... mama & papa nk melantak... ekekeke...menu? cendawan goreng, siakap 3 rasa (my feveret), kailan ikan masin, tomyam ayam, fries, nasi putih & jus orange gelas JUMBO...

Ini plak edisi Zara makan fries.... makan separuh ajer... lagi separuh dia amik main...amik buang, kutip, buh lam pinggan, buh lam raga, buh lam molot balik... tak larat marah da... janji Zara diam & tak wat perangai.. kan GOOD GIRL kan.... kan.. kan...

Sekian...

3 comments:

Sue chopsuey said...

Happy Belated Birthday Kak Yus..
Semoga panjang umur dan makin bertambah rezeki..

HudaBanny said...

hepi besday kak yus.....

Rizal @ Kak Yus = Papa @ Mama Zara Sofea said...

sayang kamu berdua - ni papa yg taip ni