My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, January 13, 2010

LABEL & BANNER CONTEST

Salam,

Kepada sesiapa yang nak asah bakat multimedia anda, boleh la join contest ni anjuran SWEETLILCRAFT. Kut2 la idea berkepuk lam kepala tapi tak tau nk lontar kat mana... Apakata join contest nih... Mana nak tau kut idea anda itu dapat memberikan pulangan yang terbaik. Anda pasti berbangga jika idea anda terpilih. So, tunggu apa lagi.. mari kita lihat apa PESANAN PENAJA ini.

Klik banner gambar di bawah ntuk terus join contest!

Salam semua,
Saya tak tahu ada org nak join ke tak??hihi..
Tapi cuba jelah, saya dah takde idea nak buat label dan banner sweetlilcraft collections. Tiap kali buat banner pasti lepas tu tukar lagi. Label pulak saya nak tukar sebab nak order byk punya.. :) Jadi biarlah ia kekal sbg label produk saya sampai bila2, kang saya buat sendiri takut tukar2 lagi.
Jadi nak tengok apa idea kwn2. Yang berkenan di hati, akan dipilih jadi pemenang.

Jadi contestnya:
Design label dan banner blog Sweetlilcraft Collections.
Pemenang utk label dan banner mungkin orang yg berlainan.
Jadi hadiah utama ada 2, satu utk banner dan satu utk label.
Setiap peserta insyaallah akan diberi hadiah saguhati.
Yang pasti semua hadiah adalah handmade dari Sweetlilcraft Collections.


Syaratnya:

1.Perkataan pada label dan banner: Sweetlilcraft Collections.
Lebih kurang mcm nila, Collections tu lebih kecik dr Sweetlilcraft. - SUDAH

2.Warna bergantung pada peserta tapi saya suka warna yg lembut dan jadikan ia cute ^_^.
Guna 1 atau 2 warna shj utk label. - SUDAH

3. Warna utk banner tak kisahlah berapa banyak asal ia cute, kawaii dan boleh menarik perhatian org utk klik pada banner tu. . ^_~ wink*. - SUDAH

4. Saiz label10mm x 40+mm atau 15mm x 50+mm. Saiz banner: lebar: 153px, tinggi: 89px atau lebih kurang saiz banner kat sebelah. Tapi banner ni tak kisah sgt besar mana asal cute.. ^^
- SUDAH

4. Boleh hantar label atau banner shj atau kedua2nya sekali. - SUDAH EMEL

5. Email label atau banner pada sweetlilcraftshop@gmail.com sebelum atau pada 15 Jan 2010. - SUDAH

6. Nak jadi follower blog ni atau blog sweetlilcraft pun bagus, taknak pun takpe.. ^_^ - SUDAH

7. Saya nak label dlm bentuk Al format atau photoshop shj. (sbb org label mtk mcm tu)
- SUDAH, tapi saya save lam .jpeg. Kalo menang bru saya bagi .psd

8. Akhir sekali, buat entry post pasal contest ini supaya lebih meriah^_^. Dan jangan lupa tinggalkan komen dan link blog anda. - SUDAH

9. Satu lagi, only for Malaysian..I'm not affordable to post abroad, so sorry.. :)
- SUDAH

Thanks you and happy weekend (^_^)!!
*************************************************************
Dan ini pula adalah hasil idea karat-marat mama.... ngkorang jgn gelak yer...
LABEL 1

*************************************************

LABEL 2


***************************************************

BANNER 1




******************************************************
BANNER 2 - remove red ribbon jer...nampak simple sikit.




*******************************************************


BANNER 3 - add red ribbon. Eh... mcm smiley face plak..





************************************************************


Sekian.... TQVM


p/s: diulang sekali lagi, JGN KUTUK eh... sememangnyer mama ni mmg tak pandai...

3 comments:

Sweetlilcraft said...

tq so much..good luck ya ^_^

Papa @ Mama Zara Sofea said...

cun n cantik2 semuanya....

UMILIYA said...

assalamualaikum..salam kenalan..mama zara ..saya umi liya bermoinat untuk..menyertai contest..your best vocation moment..ader masa jengguk ya blog sayer .....

kat bawah ader ///halaman blog saya
http://umiliya.blogspot.com/2009/12/seronoknyerrr.html