My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, August 26, 2009

Kisah yg aku tak kisah...

Salam semua....

Our first entry... model Fea Headbands.. sape lagi nk jadi model kalo bukan ank sndri beb!

Ok... kali ni nk cerita apa yg mama & zara buat pada hjg mggu lepas. Mama dapat pojek baru... yakni menghasilkan headband.. hari tu buat ala2 lovely lace.. kali ni design sendri.. sambil curi2 buat tu dpt la hasilkan 15 pcs... tu pun bersilat dgn Zara. dia suke kacau mama... mama susun cantik2 atas bekas jahit, dia susun lawa2 DALAM bekas jahit. Habis bercampur dgn benang, ribbons, buttons, klip & jarum...alahai ank mama ni... kdg2 tu saje je dia mendengki.. pantang tgk mama ralit ngadap 'pojek' tu, dia pun mula amik pen & hasilkan mural di tgn sndri.. wat titik2 kecik dia tapak tgn & blkg tgn.. habis bintik2 tgn Zara... tp tu la.. mama tergelak ajer tgk karenah dia.. org kata budak tgh nk bljr kan.. mama rasa dia tgh bljr sesuatu.. jd mama biarkan ajer lah... lagipun boleh dicuci.... bulan julai & ogos ni mama rasa Zara telah menjadi sorg yg GARANG. Korang percaya tak? kalo kat umah, mama & papa selalu kena buli dek Zara. Time papa tido, dia jadikan papa sbg jongkang-jongket, pehtu dia tampar pipi papa..plg best sekali dia GIGIT montot papa... hahahah... montot ke papa??? rasanya sume pun dia ske gigit... bukan papa je jadi mangsa ganas Zara.. mama pun kena.. feveret dia PERUT mama...sakit wooo... bila kita jerit, dia lagi suke.. lagi galak dia cari 'port' best utk digigit...budak2 kan... dia nak main tu...

pagi tadi mama terlanggar bucu tangga.. tu sebab tgh mamun bangun nk siapkan sahur utk papa... dlm keadaan samar2... mama terlggr bucu tgga.. tp time tu tak sakit lagi.. rasa pedih2 je.. pagi td tgk tak lebam pun.. tp ptg tadi tgk alamak!!! dah kaler ungu & bengkak.. adey....

ini gambar masa hari isnin lepas... g bazar ramadhan.. mama shopping kejap ajer.. tp tersangkut kat parking keta tu kat sejam... korang bayangkan la betapa letih kaki ku tekan brek... cilok punya cilok (time ni da nekad nk wat ala2 drifters... ekekek..) akhirnya mama terlepas dari kesesakan lalu lintas tu... sampi umah terus hidang makanan.. dlm 5 minit mcm tu azan berkumandang... peh terkena hari tu, kalo g bazar, mama akan park kat tepi jalan.. jauh2 pun jauh la.. dari dekat tp sakit hati berebut jalan kuar nk wat apo...masa tgh tensyen tu mama mula la buat aktivit org mude.. buka lagu kuat2, pehtu amik gmbr sndri... hahaha... daripada duk sonyap memendam raso sakit hati... bek layan tensyen kan....kan.... kan...

TODAY IS MY BIRTHDAY...

Hubby ajak makan kat yankies hut... daa.....



4 comments:

HudaBanny said...

kahkahkah...kelakar jugek aku bace citer ko kak yus..aku tau dah ape benda nye yg zara suke gigit..hahahahahaha

aja_biee said...

hahaha.. kelakar la zara comel ni..cayok zara.. geget babat mama zara.. hahahaha.. tp mama aja rase zara mama zara tu mcm takde babat jek.. muahaha.. mama aja yg byk babat.. haha.. kalau brani geget ah.. hehe..

aLoNg@Na said...

hepi besday mama zara..

citer bab jam ni,kt area pat na ni pn sama..yg lg skit ati,bleh lak lane 2 jd 1..pehtu plg nyampah ada lak drivers yg sket2 hon..apa dorg jer ke yg ada hon..ptg smlm na pn round2 nkg bzr rmdhn kt seri serdang tu,dok pusing2 sush nk dpt parking,trus blik umh..nsib la dh psan ngn papa danish..lain yg nk bli lain lak yg dibeli...

dh dpt dh carpet bulu2?...hehe

aLoNg@Na said...

zara..zara gigit per tu eh?...