My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, December 11, 2009

Jalan2 di hujung minggu... lepasss...

Salam,

**************************************************************************
Selingan --> Lihat gambar Susey Idawati di sini - ex kuittho, dia kem salam kat korang sume..... tak sangka plak dia 1 opis dgn hubby ku...
http://zarasofea.blogspot.com/2009/12/family-nite-carnival-by-timedotcom.html

**************************************************************************

Last week Zara g pikom pc fair di KLCC. Saja bawa dia meronda sebb minggu ni kena hantar dia umh tok cik dia di KL. Taska dia kena kuarantin sbb virus cikenpop tgh merebak... Jd sbg langkah berjaga2, taska di tutup selama seminggu. We ols yg tak tau nk wat apa dah, terpaksa post Zara ke KL. Lagi pun 2 pupu dia ada kat sana.. Leh dia main2... Nak harapkan mama & papa jaga idok le.. takkan nk cuti semingu kan.... so, ni la gambar dia... mama tgh rindu banget dgn dia ni.... 3 hari tak jenguk dah... malam ni baru balik jenguk dia... Mama rindu sama kamu!!


Zara siap awal sementara menungu mama touch up muka..

Kiut plak tgk dia pakai tights colourful polcadot tu....





Aktiviti memunggah buku....


See! Mama dah dapat buatkan tocang rambut dia... siap klip rambut lagi..

Jalan tak mau dipegang2.... tgk tu, dia tepis tgn papa...

Tgk ni... Zara pau mama botol air disney... seb bek botol air... buatnyer minta menan yg gorgeous2 tuh? tu pun tak mau kuar dari Toys R Us tu...

Eksen bagai kalo berjalan sendiri...Besor sgt dah la tu...

Ngkorang tau nape dgn gambr atas nih? Zara nangis nk masuk dlm umah Santa Clause!

Ni plak sarapan yg dibeli semata2 nk dpatkan fridge mangnet KFC. Beli masa we ols larikan dri dari Zara jam 5.00 am dari umh tokcik.... Seb bek tak sedar.. kalo tak meraung...

disebabkan fridge magnet ni adalah edisi terhad, jadi mama beli 3 ketul (twister, nasi lemak & sausage platter)....semua ni mama dah rasa.... kalo beli sekali ala carte dpt la rm3 seketul.... puas hati dpt penuhkan peti ais! So, ngkorang kalo ada apa2 goodies nk bagi kt mama, heheheh... kalo ada la kan... bagi je fridge mangnet, sbb mama mmg suke fm nih... lagipun budget kecik je....hihihihi.........

Dapat pamplet ni...tu yg galok sgt nk tu....hahahah....
Sekian.............

11 comments:

HudaBanny said...

mcm mana rasa tinggalkan anak umah org lain kak yus?? rasa mcm x sanggup aje ehh....xpe la..dapat bikin adik zara..ekekeke...

aku pon suka kumpul magnet fridge..klu adik ben g oversea aku nak magnet fridge aje dari sana..yg lain x yah pon x pe..hehehe

SuhailaHanafi said...

macam seronok je zara tu nak tinggalkan mama ngan papa dia, jalan siap taknak pegang lagi.. hehe..
dia dah pandai cakap kat henpon lum tu kak yus? kalo dah pandai tekan nombor lagi la, misti asik telepon je nanti..

Papa @ Mama Zara Sofea said...

ude --> rasa rindu la... ala ude nih... walaupun umah tokcik dia, tp rindu tau! adik zara bikin thn lagi satu la... aku nk smbg bljr nih... huhuhu....

sue--> dia tak tau kitorg tinggalkan dia sblm subuh... tp bila dia tgk 2 pupu dia kalut ajak main, dia lupa da mama & papa dia...Zara pandai da cakap lam tepon... tp 2 kali col, bz main je.. tak mau cakap...tekan no tu biasa la.. kalo ader call tp takde sore tu ngkorang end of call je lah.. nnt kedit habis...

HudaBanny said...

kak yus, rajinnya sambung blajar...dulu pas kawin ingat nak blajar..aplly2 asik xdapat aje...sbbnye, aku tukar kos..apply dip akaun.yealah..sejak abis ito dulu, terus keje bidang akaun smpi skrg..IT ni dah x ingat ape dah...klu setakat godek tenet aku terror la..hahahaha

Papa @ Mama Zara Sofea said...

ude--> kes ko ni sama cam siti haryanti.. dia pun sambung bljr skrg.. tp tukar cos amik MA.. amik medical...dia kata IT tu mcm bukan jiwa dia dah.. dia minat nk jadi misi kut... Aku ni kalo ikutkan peh diploma tu mmg nk smbg terus.. tp mak aku tak bg.. dia suh aku smbg peh keje nnt.. sian adik2 aku. takde la asik harap duit pama je.. ekekek...wat masa ni jiwa masih lagi IT sbb aku pptm kat sini.. aku ank smbg bljr sbb aku rasa ilmu yg aku dpt masa diploma tu tak byk.. aku kena polish lagi...byk benda yg aku nk buat tp disbbkan kekangan ilmu yg terhad, aku tak dpt nk wat teori sndri..(***teori sndri beb!)yer lah... pptm terima pandangan ptm.. tp ptm nk ke terima pandangan pptm?..tgk la cemane... tak PTM, PTD kut... hahaha.. brangan la nk jd PTD!!!

HudaBanny said...

keje gomen, ada gak masa nak blajo..aku ni keje private....kdg2 balik malam..weekend kdg2 keje...tu yg hubby suoh pikir masak2 nak blajo..dia kata, blajo dari pengalaman la dulu....kdg2 ilmu tu bukan hanya dapat masa menuntut...masa tengok, buat or dengar pon dah boleh dapat ilmu..
kat opis aku ni, boss dept x kedekut ilmu tapi rasa tak puas..mcm banyak lagi yg kena belajo...kira nya klu dapat ganti tempat boss lagi best..hahahahaha.....(berangan boleh jadi kenyataan pe.....hahaha)

Papa @ Mama Zara Sofea said...

ude -->mudah2an jadi kenyataan amin....huhuhu... tak salah berangan... kan..

SuhailaHanafi said...

takyah la masuk ptd kakyus.. glemer setakat kat kampung2 je hu.. takut kena pindah2 lak pastu.. glemer lagi duk kat putrajaya.. umah pun dapat..
adoi bila nak jejak umah kak yus nih..
sebut pasal yan, dah lama tak contact la.. tak ingat ada bitau dia tak su dah preggy hu.. 27hb ni besday dia ek..

Papa @ Mama Zara Sofea said...

sue --> ye ke tak glemer.. tau tak si zaaba rakan muda dlu tu.. kwn dia kata dia PTD.. kat mana tak tau.. tp seswai la dgn jiwa dia yg kerek tu kan..rasanya yan tau kut sue pegnen... mcm da btau kat dia.. tp yg latest dah 7 bln ni dia tak tau kut..ingat2 lupa la...hihihi

Mama Mya said...

salam ziarah..

anak saya pun sedang kena chicken pox tapi anak saya demam kuat.. then chicken pox dia teruk satu badan naik dari muka sampai kaki

semoga zara cepat sembuh

watie
www.quefamili.com

Papa @ Mama Zara Sofea said...

mya --> terima kasih mam mya.. saya pun doakan semoga ank awak sembuh... amin..