My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, July 15, 2009

List Hiasan Rumah

Sekarang ni mama & papa masih lagi sibuk mengemas. Kitaorg kemas sikit2.. Balik kerja buat apa yg patut.. tak leh nk kemas 1 hari.. penat naik turun tangga. Skrg ni mama tgh mencari barang hiasan utk diletakan dlm umh. Takat ni mama dah order 3 keping lukisan mnyak yg mama beli online. InsyaAllah esok papa g amik. Berikut merupakan list dlm pale otak mama wat masa nih. Tgh giler nk hias umah nih. Siap beli buku "Seni Hias".. ekekek :D


Cantik kan?
Simple but nice. Tp ada potensi lampu tido kiri & kanan tu akan dijatuhkan oleh ZARA. Yg lain tu rasanya ok. Tapi sofa kaler dark brown erm.. ke nk beli sofa baru? hahahah... :)) ade2 saje aku ni!
LIST lam pale :

1) Lukisan minyak - size 4' X 2' , 2' X 2.5' - beli online sbyk 3 keping, cdg nk letak kt ruang tamu, tangga & master bedroom. Erm.. mana lg ha?

2) Cermin besar utk digantung di dinding utk ruang makan. bagi efek luas sikit.. da tinjau2 kedai kt presint 14.. org pakistan.. lawo cermin dia.. reger pun lawo la..

3) frame utk lukisan minyak. sbb lukisan yg dibeli adlh tanpa myk. tu yg murah sket tu.. 3 frame weh... kopak duit.. adeiii... Tambah lagi frame utk gambar Zara yg EOG amik tu.. nk print 5 keping.. adei.. terabak lagik..

4) beli meja makan baru... meja skrg tak seswai utk makan sbb takde penyandar. Meja yg tk guna leh letak kat hall atas.

5) beli pokok hiasan.. plastik ajer tau.. yg hidup tak boleh.. nnt nyamuk aedes buat pesta.. & takut zara berkebun dlm umah.

6) langsir.. langsir raya mak kandung da buatkan.. i tempah kt dia ... tp tempah berbyr... mesti la bg upah.. dia wat 1 set sekali meja mkn & sarung kusyen tau! kaler? rahsieee... :p

7) nk beli sarung mesin basuh, pemegang peti ais, alas peti sejuk, penyangkut penyapu & mop.. (nk beli dari katalog kak wani)

8) beli karpet yg bulu dia pintal2 tu... wooo... santek.... tp tak beli lg pon.. angan2 dlu..

9) tgh pk lam kepala nk beli apa masa carbootsales sabtu nih... nk tgk kot2 ada mender yg leh dijadikan hiasan umh... yg antik2 sikit.. ekeke..

10) nk shutdown pc, nk cucuk duit bg papa utk byr lukisan myk & nk balik.. rindu sama ZARA..

adioss...

6 comments:

HudaBanny said...

hamboi hamboi...bagai betol nak hias umah.....yg pompuan2 mmg gtu...mcm2 dalam kepala kan? tup tup bg idea kat hubby...hubby reject..hahahahaha

aja_biee said...

wahh semangat betol kak yus... umah besar2.. penat siot nak mengemas.. huhu..
nak2 kalau umah bertangga... aku dah rase, arrghh.. kalau tym preggy aku berkampung kat bwh jek.. haha...

aLoNg@Na said...

huyoo..sakan nk shoppin tu ha..sng ko pggil eric leong jela yus..hehe
carpet mcm bulu biri2 tu,na pn ngidam gk tu..ekkekek..
umh 2tgkt ni mmg memenatkan,skang ni dok kjr2 ler ngn ank bjg na tu ha..last2 angkut drawer ngn bbycot dia ltk bwh..
yus,ni idea la kn..slh stu planning na gk la..ko bli seating yg set kayu tu,2 kusi 1 meja..ltk kt mana2 part hall ko yg suai la..pstu hias bunga sket letak ats meja tu..nk lg cantek ko letak kt cermin besar yg nk dibeli tu..fuyooo..mmg cantek la...

Kak Yus (Mama Zara Sofea) said...

Ude --> takat ni sume idea aku..dia tak leh kata apa sbb aku Master & aku yg nk kena kemas nnt. Kalo bg hubby aku susun, jawapnyer bertambah sempit & tak strategik perabot tu. Tukang komen bole la dia... ekekek...

Aja --> mmg penat aja..seb bek aku msh ank dara.. kui kui.. :p cuma skrg ni kalo aku nk naik atas, aku akan pastikan dlu barg ape nk bwa naik atas. Kalo tak, aku suh hubby aku lah.. ekekek..

Na --> eric leong? lmbt la nk q. Kalo free takper lah.. kena perambat dgn BPH kang... karpet tu yg mcm mop tu.. tp blu pendek2.. mcm biri2 la kut. utk idea na tu mmg ada. dah tinjau kedai perabot da pun.. dah pk nk letak mana da.. nk hias ape.. reger pun da tgk... tp yus tak listkan lam blog ni.. wat 10 ajer sbb nk blk amik Zara. Kalo ikutkan dlm kepala ni sume ada.. mcm2 tau! tp tu lah.. sayalah BLOGGER PEMALAS... ada msa baru taip..

Kak Yus (Mama Zara Sofea) said...

komen dari kengkwn juga dialu2...

nk minta komen sikit.. nk buh ape kt sudut tangga. kalo buh sticker dinding ok ke? jap g yus load contoh sticker dinding..

APAIZAH said...

hi...berminatlah tentang lukisan minyak...nak tanya u bisa beli online lukisan kat mana...
hope leh share