My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, April 23, 2010

Lawatan ke Beryl's Chocolate Factory

Salam,

Lama betul tak update sejak aktif ber 'FB' nih.. sememangnya daku bukanlah seorag yg suke cerita hal peribadi apatah lagi menulis diari... tapi2 kadang2 tu syok juga menulis aktiviti... tapi takde la excited smpi update setiap masa... so, kalo tetiba ada & takde tu pepaham la yer.... eden kemalsan teramat lah tu...

So, kali ni nk cerita pasal Lawatan ke Kilang Cokelat Beryl's di Seri Kembangan, Selangor. Lawatan ni dianjurkan oleh Kelab Puspanita Jbtn Perangkaan... tarikh da lupa.. tapi rasa2nya bulan Mac ritu... kami pergi ber 5... sungguh havoc sbb nk memborong cokelat....

Sampai kt kilang tu, hidung kami telah dihidangkn dgn bauan semerbak... bau cokelat... da la sampai tghri... mmg berkeroncong perut seiring dgn angin yg membawa bauan koko itu... sungguh tak sabar nk makan...(***mcm tak pernah mkn cokelat!)... kami di bawa melihat tayangan video sejarah cokelat... lepas tu kami di bawa pula melihat proses2 pembuatan cokelat... cemane dia wat cokelat putih, cokelat hitam & cemane cokelat tu diadun dgn pelbagai perisa.... sungguh mengujakan... tapi yg tak best nyer ' NO CAMERA PLEASE'.... aisehmen... mmg terkilan rasa hati... sepanjang laluan tu ada replika cokelat yg meleleh.. mmg best kalo dpt amik gmbr... tpi tu la kan.... terpaksa pandang puas2 je sbg tanda kenangan di kepalaku ini...

lepas melawat, sesi serbu kedai cokelat... peserta rombongan dengan rakusnya (termasuk mama) rembat coklat satu persatu... sepeket demi sepeket... kini tiba masanya nk kira jumlah.. alamak aih.. pecah rekod aku beli cokelat seratus lebih.... mlm ni kita dinner cokelat ajer ok.... so, far mmg best la... best sbb dpt berjalan... kalo ajak papa belum tentu mama sampai sini...




ni mama edit pakai taaz mekap.....



mama da gigit sikit cokelat tu....posing dlu sblm habis....



Shirley yg sungguh baik hati layan aku makan ais krim...



depan kedai cokelat......



beg kecik je... tapi satus lebih....


1 comment:

Adlina Husaini said...

wah bestnya =D

keja kat jab perangkaan ke?