My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, February 17, 2010

Tag From Na a.k.a MamaDanish

Salam,

First time kena tag ni... cam best je tgk soklan di bawah nih... I try jawab sejujur2nyer ye...


1) First time jumpa your hubby bila dan kat mana?
First time jumpe kat my office (he is my vendor - Security Analyst at that time!) tarikh tak ingat tapi yg pasti JAN 2006. Sbb time tu i baru je dilantik sbg penjwt awam.

2) Love at first sight?
Tak... sbb time tu ngah kapel dgn org lain...kira bukan cinta pandang pertama la... Cinta disbbkn dia ni jenis Caring, Baik Hati sesgt & Of course sbb peribadi dia...

3) Who is he when the first time you met him?
Security Analyst , my vendor yg wat network monitoring 24X7.

4) How long it takes for him to ask you out for a date?
Tak ingat, tapi rasanya takde kut... sbb i yg slalu ajak keluar.. dia ikut jer... hahaha....

5) First place dating?
Menara KL kut.... hahaha....

6) How he proposed?
'Saya nk kawen sblm umur 30 thn' kata dia... Pepaham la yer...hihihi....

7) Special date with your hubby?
25/05/07... at 5.25 pm... time nikah nih..

8) Changes that he asked you to do?
Lemah lembut sikit (i ni agak gelojoh orgnyer), jgn terlalu ramah dgn lelaki lain (bukan playgirl ok), kali ni baju mesti di bawah paras punggung & tutup dada tu yer cik kak! (tak merasa da baju yg sendat & seksi). & lastly... "mama jgn le garang sangat!)...

9) What is about him that you love so much?
Suke cara dia ketawa & sifat sanggup berkorban apa sahaja!

10) What is about him that you wish he would change?
Ubah cara penampilan. Anto Tangkap Muat kang... & sentiasa rajin tolong i even i ada di rumah. Dia ni tersgt rajin kalo i takde kat umah.. tpi sedikit kurang rajin jika i ada di rumah...

11) You will lose your mind and crack your head when he..
BERLETERRrrrr....... rasa nk nyorok lam peti besi!

12) You will smile through your eyes for the whole day when he..
Beli something yg i suke....& masak.... tpi agak susah nk tgk dia masak... skali dia masak, i mmg akan senyum... tandanya if i sakit, i still leh makan mskn dia yg sedap!

13) Complete below sentences, "My love towards my hubby is as big as..
i cant imagine... slagi tak melebihi cintaku pada Allah..

aku plak nk tag..
- Ada a.k.a Mama Ayriss
- Ude - Mommy to be
- Aja - Mama Hana Qistina (jawapan ko mesti menarik masa jumpe lokman kan?)

So, dipersilakan wahai PREGGY LADY menjawab kalo ngkorang rasa nk jawab. tiada paksaan ok..

4 comments:

HudaBanny said...

ala kak yus....dh jawab ahh......

Papa @ Mama Zara Sofea said...

ye ke ude...ok... dikecualikan..

Ada Ayrissa said...

adoiii...kena tag keee?
huhu..nnt aku rajin aku wat ekkk?

Papa @ Mama Zara Sofea said...

hahaha... ok cik azda... :)