My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, May 11, 2009

She is already 1 year & 2 months old..

Sedar tak sedar dah setahun 2 bulan @ 14 bulan dah Zara membesar depan mama & papa... perkembangan terkini mengenai Zara.. jeng jeng jeng.. dia dah pandai sebut "Ape tu?". Itu ayat feveret dia buat masa ni.
Bila mama buka peti ais...
Zara : "Ape tu?"
Mama : "Ikan...ikan..."
Bila mama buka bungkusan kepek pisang...
Zara : "Ape tu?"
Mama : "Kepek pisang.. kepek pisang... elelele.. buat2 tanya plak.. nk mkn ckp je la.. ekekek"

Sronok sgt bila dgr dia berckp.. mulut dia mcm biasa la.. berbuih2 bercakap.. smpi pengasuh kat taska kata kalo Zara takde, mesti sunyi taska... dia hanya diam bila tido... bgn tido je.. mak aih.. mcm bertih jagung!!! Malam td buat pertama kalinya, Zara pegang penyapu.. sapu rumah beb! Zara sapu kuih bahulu yg dijatuhkan masa makan... Bahulu tu besar tapak tgn papa.. tp Zara dah lahap separuh kuih bahulu tu... hihihi... kelaparan sbb tghri tak nk mkn nasi.. tertonggeng2 dia sapu bahulu bawah sofa tu.. pandai ank mama.. dah boleh diharap dah... peh ni leh tolong basuh piuk belanga plak yer... Lihat gmbr bwh nih... Rajin betul ank dara ku ini..


Sesuai dgn perkembgn usia & bdan yg semakin debab itu, kebykan baju & kasut Zara dah semakin sendat... Mama pun apa lagi.. mula la cari alasan nk perabih duit utk ank dara.. ank sorang kan.. bergaya sakan la... lgpun mama lemas tgk ank mama... rasa mcm tak byk baju.. tp bila buka almari baju Zara rasa mcm dah tak muat! hiihihi.. adakah kerana nafsu ku utk soping yg semakin membuak2?.. ekekeke... tak kira! nk beli gak.. kalo mama ajak papa g soping kompleks.. alahai, susahnyer... byk benor alasan papa.. takpe.. mama soping online.. ekeke.. hasil dari soping online tersbut, dpt la mama grep 2 gaun dari http://princess-rania.blogspot.com/.
Smlm pun mama beli lagi sepasang kasut utk Zara... Yer lah.. Zara ada sepsg je kasut jalan...sian dia...tu pun da sendat..ekeke.. alasan lagi... hihihi...

Sekian, paparan utk kali ini... opsss... just nk btau... kasut zara yg dah sendat tu, telah pun di jual as used item di mudah.com.my dan hasil jualan akan dimasukan ke dalam tabung KFC Zara...
Sekian, terima kasih.

1 comment:

Sue chopsuey said...

dah besar dah anak kak yus..
misti dah pandai cakap pelat2.. budak pompuan cepat belajar..