My 'Chenta Hati'...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, May 27, 2009

Happy 2nd Anniversary...

Sekejap ajer rasanya, sudah 2 thn mama bersuamikan Muhamad Rizal Azali nih.. Alhamdulillah, berkat kesabaran yang tinggi & saling bertolak ansur, rumah tgga yg dibina masih lagi berdiri kukuh dan teguh.. seteguh gunung Everest gitu.. ekekeke...Corat-coret kehidupan kami berdua tak byk pun.. mcm biasa... takde nk bermasam2 muka.. kitorg jenis mls nk gado2.. kalo gado pun kejap2 je.. ala.. cubit2 manja gitu.. asam garam kan.. kalo sama je rasa, jemu pulak kan.. tapi seboleh2nya benda yg tak elok kami jauh kan.. yg boleh didekatkan, kami dekatkan... So, ikuti rentetan cerita dibwh.

Hari Isnin 25/05/2009, mama pujuk papa byk kali supaya blk awl.. cadang hati tu nk wat seprais...kunun2nyer lah.. Alhamdulillah papa leh blk awl.. Mama plak dah belikan hadiah spesel utk papa.. kasi sorok sikit.. gat nk wat seprais utk papa, tp mama plak yg dpt seprais.. masa papa balik tu, mama pura2 tido (***mmg hobi mama suke pura2 tido kalo mama dgr papa bukak pintu) ... tetiba papa tutup mata mama....jeng jeng jeng.... eh.. munge la.... "Happy 2nd Anniversary Sayang"..... tutttt.... tersenyum la mama... mama pun g bilik amikan hadiah utk papa.. tutup mata dia balik.. pehtu letakan bungkusan tu atas perut papa (***perut papa makin buncit ek!) ... eh eh eh... tersenyum2 malu plak papa...ape nih, ape nih?..so, mama pun bersiap la peh mgrb.. tak tau nk makan kt mana... tanya papa, papa kata ikut mama lah.. lasty papa bwa g VillageView.. mama tak kisah, asalkan dpt makan ikan siakap 3 rasa... tak kisah la cemane kita celebrate kan.. yg penting kita BAHAGIA..

Cuba korang tengok gmbr bwh tu.. sedih kan... gmbr bwh sekali tu adlh wallet papa yg sudah lusuh... dia nk beli baru tp mama tak benarkan.. mama kta mama nk bg.. kebetulan time gaji plak anniversary, ada jual2 kt bwh opis nih... mama pun risik kabar kat Mr.Tan Palatino... (**risik wallet papa dari last month.. tp Mr.Tan tak call pun).... Mr.Tan da siap pack dlm kotak cantik2... berbaloi dgn harga.. wat pengetahuan sume, mama ni jenis yg kalo beli brg biar murah tp berkualiti & berbaloi... Sblm ni beli wallet beratus2.. tp pakai 2thn dah lusuh.. kunun2 genuine leather lah.. tp bila da terabak, tak genuine rupanya...so, kali ni decide nk beli brand Palatino.. Brand ni femes dikalangan warga PUSPANITA.. org kerjaan lah terutamanya... tempat lain takde tau.. hanya spesel utk org gomen je.. yg best pasal brand nih ialah :
1) kalo cash dpt beli seprh harga asal... tp rata2 100 ke atas la.. sape pandai tawar leh dpt murah mcm mama kut... mama ni kan RATU TAWAR-MENAWAR...
2) brg diperbuat drpd kulit - mama tak reti nk beza kan yg ori & palsu... tp yg mama tahu, kulit takkan berbau... (***sah! mmg tak berbau!)
3) Warranty sumur hidup - wow.. ni yg best... kalo brg len, waranty 2 thn je...yg ni sumur hidup...kalo jahitan terbukak ke, kulit terkopak ke.. boleh direpair semula...
4) Polish setahun sekali - yg ni pun polish sumur hidup..
5) Mr.Tan tunjukan bukti yg dia sudah guna wallet selama 3 thn...masih utuh & ok.. bentuk memg da berubah sbb asik kena himpit blkg montot... (**tak tau dia tipu ke tak.. tp mcm ok je..)
6) byk lagi la yg dia cerita.. yg best bersebab, yg tak best pun bersebab.. so far, mama puas hati!

Ini pulak gmbr menu kitaorg semasa bersantap di Village View.. Sedikit panas ar... Sayur kailan ikan masin.. tomyam ayam.. telur dadar (**utk ank dara ku) & siakap tiga rasa... nasi putih & air barli.. yummy... papa makn smpi skit perut ek.. tak bca bismillah kut... hihihi... gurau jek....

And mlm tu gak, peh makan, kitorg ge jenjalan di Manjaku Baby centre.. wow! Ada offer! Mama rembat "baby pillow neck" utk zara... bg dia selesa berada dlm kereta mama.. bentuk pink sheep.... comel jer... memula dia tak nk pakai.. dia geli..pehtu lama2 dia nk plak pakai.. Zara tak pakai mama pakai ok.. hahahah...

2 comments:

PuteriZaraSofea said...

Thanks utk isteriku.. love u so much.. emauhhhh

Le Chevalier said...

happy anniversary rizal and family...